Magyar

 

 

English

 

 

Deutsch

 

 

 Főoldal
 Galéria/portrék
 Galéria/vegyes
 Galéria/eladó

 Portré születése

 Kiállítások

 Meghívó
 Ajánlások

    Vatikánból

     megrendelőktől

 Média

 Megrendelés
 Elérhetőség

 

2013. július 2-án nyílt meg Laakirchenben, a "Régimódi hangulatok" című kiállítás. A tárlat múltba révedő anyaga, érdekes kontrasztot mutat a laakircheni „ARTHAUS”  hipermodern üvegpalotájában.

 

 

A művész először itt mutatja be különleges monokróm-akvarell technikájával készült portréit. Az akvarell  minden dacolása, ellenállása és alkalmatlansága ellenére is olajportréihoz hasonlóan, átmenetek nélküli finom kidolgozottsággal alkalmazza e technikát. A részletek aprólékos kidolgozásával, élő realista módon ábrázolja modelljeit. A női portrék Magyarország 19. századvégi hangulatát őrzik, Felsőbánya polgári életéről mesélnek.

Szintén itt látható első ízben Fontányi Attila legújabb „régimódi hangulatot” árasztó utcakép sorozata, ami jelenleg sajnos csupán két képből áll, de szeretné ha a jövőben bővíthetné még e sort! A „Civitas Fortissima - Balassagyarmat” és a „Civitas Fidelissima - Sopron” a 20. század második évtizedét idézik.

 

Jól illeszkednek a tárlat tematikájába a mai témájú képek is. Életképek történeti városrészekből, épületekről. 

 

Portrék, tájképek, életképek és csendéletek, olajjal, akvarellel, pasztellel vászonra vagy papírra vetve.   Mind más-más kor, hangulat, helyszín és történet, mely mind megér egy pillanatot, egy elmerengést, egy gondolatot!

 

 

 

* Minden jog fenntartva! *

* Az oldal szerzői jogvédelem alatt áll, részleteiben vagy egészében való másolása kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges! *