Magyar

 

 

English

 

 

Deutsch

 

 

 Főoldal
 Galéria/portrék
 Galéria/vegyes
 Galéria/eladó

 Portré születése

 Kiállítások

 Meghívó
 Ajánlások

    Vatikánból

     megrendelőktől

 Média

 Megrendelés
 Elérhetőség

2011. május 1-én, II. János Pál pápa vatikáni boldoggá avatásával egyidőben, ünnepi szentmisén mutatták be és áldották meg a Szentatyáról készült portrét, a "Szentháromság" plébániatemplomban.

A misét dr. Stella Leontin kanonok, c. prépost, főesperes atya celebrálta.

 

Részletek dr. Stella Leontin kanonok, c.prépost, főesperes atya ajánló szavaiból:

 

Érdekes a II. János Pál pápáról készült festmény története. Amikor találkoztam Fontányi Attila művész úrral, akkor még nem tudtuk, hogy boldoggá fogják avatni. Tehát érdekes, a Szentlélek dolgozik azért, így is-úgy is...

A kedves művész úrnak adtam egy nagyon jó fotót a Szentatyáról és ő nagy-nagy átéléssel, átérzéssel, gondolatokkal, megfontoltan látott neki a festésnek, hogy pontosan tudja, mit akar festeni. Közben minden fázisban beszámolt nekem, hogyan gondolja, arc, kéz, háttér... Nagy-nagy műgonddal, nagy-nagy precizitással, nagy-nagy szeretettel és odaadással... ez látszik is a képen.

Maga a kép a Szentatya. Direkt úgy beszéltük meg, hogy ne püspöki süveggel, pásztorbottal, hanem mint egy ember, mint egy családfő álljon előttünk. Mosolygós, derűs, optimista, bátorító egyéniségével, karakterével.

 

Nagyon szép az arc. Én hiszem, - túlzás nélkül - hogy a Szentatyáról készült képek legjobbjai közé tartozik! 

 

Szinte térbeli! Nézzük meg a kezét. Mintha kinyúlna a képből, mintha élő lenne. Bárhonnan nézzük, áldását, intését, szeretetét érezzük lejönni róla. Az arcán van valami derű, mosoly, - merem mondani - egy pici kis emberi huncutság is. Az igazi ember áll előttünk, a nagy főpap, a nagy pápa, a nagy ember, a világ nagy barátja. ...és mögötte, művész úrnak külön köszönöm, hogy magyar vonatkozás. Nem nyomja el a kép lényegét, de csöndesen sejteti, hogy magyar földön van, a Hősök terén.

 

Így készült el ez a nagyon szép, színeiben visszafogott, nagyon-nagyon megható kép. 

 

 

 

  

* All rights Reserved *

* No part of this website may be reproduced without prior written permission *